Александър Везенков не успя да спаси Олимпиакос, въпреки че вкара 17 точки и взе 8 борби, но тимът му падна от Монако със 77:78 като гост. 

Така резултатът в 1/4финалната серия от плейофите в Евролигата е 2-2 победи, като решаващият 5-и мач е другата сряда в Гърция. 

В Княжеството българинът отново бе солиден, като реализира 7 от 13 стрелби от игра, в това число 2 от 5 от тройката, а добави и 5 асистенции за коефициент на полезност от 22. 

Неговият тим с 11 точки в началото на третата четвърт, но допусна обрат и се оказа с пасив от 61:70 8 минути преди края. Гостите обаче бързо се върнаха в мача и в края поведоха след тройка на Костас Слукас за 77:76. 

Майк Джеймс пропусна за Монако, но и Папаниколао не успя да вкара за гостите. Дуейн Бейкън реализира от средна дистанция по-малко от минута до сирената, след което Костас Слукас загуби топката. Бейкън пропусна 14 секунди до сирената, а след това гостите не оргаринизираха добре атаката си, като Слукас пропусна от тройката в последната секунда. Бейкън вкара 21 точки за победителите, а Майк Джеймс се отчете с 18. 

Пети мач ще има и в серията между Барселона и Байерн. В нискорезултатен сблъсък баварците спечелиха с 59:52, за да изравнят при 2-2. Другата седмица те ще гостуват в Каталуния за мач №5. И двата тима бяха ужасни отдалеч, като домакините реализираха 4, а гостите само 5 тройки, но успехът все пак остана за Байерн, който дръпна с 56:37 по-малко от 7 минути преди края и спечели.